Je huis gezellig maken voor de winter
Wonen

Zo maak je je huis gezellig in de winter

Het is steeds vroeger donker, de temperaturen gaan alsmaar omlaag en kerst staat om de hoek. Kortom: Het is de tijd van het jaar waar je veel tijd binnenshuis doorbrengt en je huis om die reden wel wat extra gezelligheid kan gebruiken.

We delen graag een aantal tips met je hoe jij je huis winters gezellig kunt maken!

Vermijd fel licht

Verlichting is heel erg belangrijk voor het creëren van sfeer in huis. Zorg ervoor dat grote en felle lampen uitgeschakeld zijn. Je kunt juist veel sfeer creëren door gebruik te maken van kleine lampjes en kaarsjes. Het licht is dan zachter, waardoor de kamer knus en gezellig aan zal voelen.

Uiteraard speelt de kerstboom hier ook een belangrijke rol. Eerder schreven we al een post over bijzondere kerstbomen en hoe je deze zelf kunt maken.

Decoratie

Naast verlichting is decoratie ook enorm belangrijk. Dit kan echt van alles zijn! Denk bijvoorbeeld aan warme dekens, kussentjes, fotolijstjes, vazen, bloemen, tapijt etc. Ook op het moment dat je een strakke inrichting hebt, tover je met wat kaarsen en dekentjes je interieur in no time om tot een gezellige plaats. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag met zelfmaakideeën voor de kerst.

Ruim je huis op

Troep en viezigheid zijn natuurlijk niet de juiste ingrediënten voor een gezellige kamer. Zorg er dan ook voor dat de huiskamer opgeruimd is. Tijdschriften en boeken kun je bijvoorbeeld leuk opstapelen. Ook kan je ze functioneel maken door er bijvoorbeeld een kast van te maken.

Muziek

Erg belangrijk voor de gezelligheid in huis is de muziek die je aanzet op de achtergrond. Zet dus vooral je lievelingsmuziek op. Zeker wanneer je alleen woont of alleen thuis bent kan het zorgen voor een fijne sfeer. Ook kun je een warm gevoel krijgen door muziek te draaien die leuke herinneringen naar boven brengt.

Eten, drank en jijzelf

Als je visite hebt, kun je het extra gezellig maken door echt winters eten en drinken te serveren. Denk aan warme chocolademelk, appeltaart, speculaas, glühwein, worstenbroodjes etc.  Natuurlijk is dit eten en drinken ook hartstikke lekker als je geen bezoek hebt.

Bovendien kun je het voor jezelf ook extra warm en comfortabel maken door lekker warme kleren aan te trekken. Niets is zo fijn als een dag op de bank in heerlijke homewear.

Dit vind je misschien ook leuk...