waar moet je op letten bij het kopen van tweedehandsmeubels
Wonen

Waar moet je op letten bij het kopen van tweedehandsmeubels?

Als je een nieuw huis hebt of als je je huidige huis opnieuw wilt gaan inrichten, dan is je budget natuurlijk niet oneindig. In je hoofd heb je een bepaald bedrag wat je wilt uitgeven, maar vaak blijkt dit in de praktijk toch net altijd wat te weinig te zijn. Daarom is het verstandig om naast nieuwe meubels ook te kijken naar tweedehandsmeubels. Op die manier kun je namelijk flink wat geld besparen en het is bovendien ook nog eens goed voor het milieu. Maar waar let je op bij het kopen van tweedehandsmeubels? Wij geven je een aantal tips!

De kwaliteit

Het allerbelangrijkste van je ‘nieuwe’ meubels is natuurlijk dat de kwaliteit goed is. Vaak is dit lastig te zien op de foto’s. Door middel van vragen stellen kun je echter meer te weten komen over de kwaliteit. Zo kun je vragen hoe lang ze het meubelstuk al hebben, hoe intensief het gebruikt was en wat de nieuwprijs was. Houd er rekening mee dat de meeste mensen de werkelijkheid net iets mooier maken dan dat deze in het echt is.

Locatie

Als je eenmaal een super leuk meubelstuk gevonden hebt, dan moet je het ook nog thuis krijgen! Handig is als het bij je in de buurt is en als je het gewoon kunt ophalen. Maar je zult zien dat dat ene leuke meubelstuk net aan de andere kant van het land is. Waarschijnlijk is verzenden dan de beste oplossing. Wil jij weten wat er mogelijk is qua afmetingen en gewicht van het pakket? Dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van bezorgservices.

Reviews verkoper

Naast het meubelstuk zelf en de locatie, is het ook goed om vooraf de verkoper even te checken. Vaak werken de diverse vraag en aanbodwebsites met reviews. Bekijk welke reviews de verkoper al heeft en hoe oud deze zijn. Twijfel je? Neem dan eerst contact op met de verkoper voordat je een bod uitbrengt of het product direct koopt.

Goedkoop is duurkoop

En vergeet vooral niet de Nederlandse uitdrukking “goedkoop is duurkoop”. Zie jij tweedehandsmeubels en is het aanbod eigenlijk te mooi om waar te zijn? Dan is het waarschijnlijk ook wel te mooi om waar te zijn. Gebruik in dat geval je gezonde verstand en zie af van de aankoop.

Dit vind je misschien ook leuk...