voordelen van een sim only abonnement
Zakelijk

De voordelen van een sim only abonnement

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een telefoon met internet en bellen. Mensen zijn overal en altijd bereikbaar. Het juiste telefoonabonnement is dan natuurlijk belangrijk. Wellicht loopt jouw telefoonabonnement af of ben je toe aan een ander abonnement. Dan is het een goede keuze om voor een sim only abonnement te gaan. Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor belminuten, sms’jes en data. Daarnaast heeft een sim only abonnement meerdere voordelen. Wil je weten wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikelen geven wij de grootste voordelen van sim only.

Goedkopere maandlasten

Het grootste voordeel van een sim only abonnement is waarschijnlijk wel dat dit goedkoper is. Zo’n abonnement valt bij sommige providers namelijk veel goedkoper uit dan een telefoonabonnement met toestel. Natuurlijk is het ook goedkoper omdat je alleen betaalt voor je abonnement en niet voor een toestel. Dit zorgt dus voor goedkopere maandlasten dan wanneer je ook nog voor het toestel maandelijks moet betalen. Doordat je het abonnement zelf kan samenstellen, kan je het ook zo duur maken als je zelf wilt. Wil je nog goedkoper uit zijn? Kies dan voor een abonnement voor een langere periode in plaats van voor maandelijks opzegbaar. Hierbij is het namelijk goedkoper. Het nadeel hiervan is wel dat je 12 of 24 maanden vast zit aan het abonnement.

Flexibel abonnement

Daarnaast zijn sim only abonnementen ook erg flexibel. Je kan namelijk je bundel elke maand gratis aanpassen. Had je afgelopen maand te weinig of juist te veel internet? Dan kan je kiezen voor meer of minder internet. Hetzelfde geldt voor het aantal belminuten en sms’jes. Bij de meeste providers kan je eenvoudig via een app een overzicht krijgen in hoeveel data en belminuten je gebruikt hebt. Ook hebben veel providers de mogelijkheid om je abonnement maandelijks op te zeggen. Met een toestel heb je vaak dat je er minimaal een jaar of twee jaar aan vast zit, terwijl dat bij sim only niet zo hoeft te zijn.

Eigen toestel en bundel kiezen

Met een sim only abonnement heb je ook de mogelijkheid om je eigen toestel te kiezen. Bij een telefoonabonnement met toestel heb je vaak beperkte keuze uit toestellen en heb je een standaard abonnement waaruit je kan kiezen. Echter kan je dit bij sim only zelf bepalen, omdat je de vrijheid hebt om je eigen abonnement samen te stellen. Hierbij kan je kiezen uit hoeveelheid internet, sms’jes, belminuten en de snelheid van het internet. Wil je alleen kunnen bellen, of heb je liever ook internet erbij? De keuze is aan jou!

Geen nieuw toestel nodig

Tot slot heb je bij sim only niet per se een nieuwe telefoon aan te schaffen. Wanneer jouw oude toestel het nog doet, kan je gewoon een nieuw sim only abonnement nemen en dit toestel blijven behouden. Dit scheelt geld en daarmee hoef je je oude telefoon ook niet weg te doen. Het overstappen van abonnement met hetzelfde toestel gaat overigens ook heel eenvoudig. Vaak kan je gratis je eigen nummer behouden en is het snel geregeld.

Dit vind je misschien ook leuk...