Musthaves voor in de gang
Wonen

Vijf musthaves voor in de gang

De gang is een van de ruimtes in je huis die qua aandacht misschien een ondergeschoven kindje zijn. De meeste aandacht gaat namelijk bijna altijd naar de keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamers. Doordat de gang echter een belangrijke functie heeft, ben je toch vaker in de gang dan dat je je misschien beseft. Belangrijk dus om ook de gang zo in te richten dat je er helemaal blij van wordt! Wij zetten vijf musthaves voor in de gang voor je op een rij!

Kapstok

Een gang kan natuurlijk niet zonder een kapstok! Vaak is namelijk de secundaire functie van de gang om de jassen er in op te hangen. De eerste keuze die moet maken is of je een open of een gesloten garderobe wilt hebben. Het grote voordeel van een gesloten garderobe is natuurlijk dat de jassen netjes uit het oog weggewerkt zijn. Meestal wordt hier een kast voor gebruikt welke echter meer ruimte kan innemen dan een open kapstok. Bij een open garderobe, maak je gebruik van losse haakjes, een kapstok op een garderobe rails. Veel keuze dus. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit heel veel designs, kleuren en materialen. Van zwart metalen kapstok tot aan houten kapstokhaakjes.

Spiegel

Naast de badkamer en de slaapkamer is ook de gang een perfecte plek om een spiegel op te hangen. Dit kan een wat kleinere spiegel zijn om te kijken hoe je haar zit, maar het kan ook een complete passpiegel zijn. Het mooiste is als het formaat van de spiegel goed aansluit bij de indeling van de gang. Vind je niet precies het formaat waar je naar op zoek bent? Kijk dan eens naar een spiegel op maat.

Muurversiering

Nu we twee functionele musthaves besproken hebben, is het tijd om meer sfeer te creëren in de gang. Muurversiering wordt hierbij heel vaak gebruikt. Dit is heel erg divers; van een mooi behangetje aan de muur tot een fotocollage of een sjiek kunstwerk. Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat het een geheel vormt met de rest van de elementen in de gang. Kies jij voor een persoonlijke foto of een mooi kunstwerk? Zorg dan ook voor de perfecte lijst! Kun je deze niet vinden? Een lijst op maat behoort ook tot de mogelijkheden!

Plant

Dat groen in huis het goed doet, weet je waarschijnlijk al. Toch wordt er in de gang niet zo vaak aan gedacht om een plant neer te zetten, terwijl ook hier een plant een mooie toevoeging kan zijn. Kijk daarom eens of je een mooi hoekje over hebt voor een plant of dat je bijvoorbeeld drie kleinere plantjes ergens bovenop kunt zetten. Kijk wel even of de plant het goed doet in deze ruimte want vaak heeft een gang weinig licht en niet alle planten kunnen hier goed tegen.

Gangloper

Voelt je gang nog wat kil aan? Bijvoorbeeld om dat er tegels op de vloer liggen? Overweeg dan eens een tapijt in je gang, oftewel een gangloper. Klinkt misschien een beetje ouderwets, maar deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei hippe kleuren en designs. Vergeet echter niet om ook een goede deurmat aan te schaffen zodat bezoek niet met vieze schoenen over je mooie gangloper loopt!

Rookmelder

Het op tijd detecteren van brand is belangrijk. Je kan jezelf beschermen tegen brand door op verschillende plekken een rookmelder te plaatsen, zo ook in je gang. Bekijk het ruime rookmelders aanbod van Rookmeldershop.nl

Dit vind je misschien ook leuk...