Keuken musthaves horecazaak
Zakelijk

Vijf keuken must haves voor als je een horecazaak gaat beginnen

Nu we hopelijk corona achter ons kunnen gaan laten, komt er weer steeds meer ruimte in de horeca. Nog een paar maanden en alles zal zoals vanouds zijn. Misschien wordt het nog wel beter; door de lock down hebben mensen juist meer de behoefte gekregen om er op uit te trekken. Heb jij er dus altijd al van gedroomd om een horecazaak te beginnen? Dan is het misschien nu een goed moment om die droom te gaan verwezenlijken. Hier komt echter veel bij kijken, zo zijn er alleen al qua apparatuur verschillende investeringen nodig. In dit artikel lees je een aantal must haves voor je horecazaak.

1. Keukenapparatuur

Een van de belangrijkste, en waarschijnlijk ook duurste, investeringen die je gaat maken als je een horecazaak gaat beginnen is de aanschaf van de juiste keukenapparatuur. Afhankelijk van welke horecazaak je precies begint en hoe de menukaart eruitziet, heb je meer of minder apparatuur nodig. Maar de basis bestaat waarschijnlijk uit een oven, fornuis en een frituurpan. Daarnaast kun je nog heel veel andere apparatuur aanschaffen zoals een tosti-ijzer, verschillende grills, snijders etc. Bekijk eens de keukenapparatuur van Horecarama om inspiratie op te doen over alle mogelijkheden!

2. Koffiemachine

Als jij een echte koffieliefhebber bent, dan weet je het; goede koffie valt of staat bij een goede machine! In de betere horecazaken wordt er gewerkt met espressomachines. Het maken van een kopje koffie is dan misschien net wat extra werk, het levert wel extra goede koffie op en dat is het zeker waard! Zo een expressomachine kan echter al gauw enkele duizenden euro’s kosten. Naast het kopen van eentje, is daarom het huren van een koffie machine ook een goed alternatief!

3. Ijsblokjesmachine

Ondanks dat Nederland niet het warmste land is, is ook de ijsblokjesmachine onmisbaar in de horecazaak. Ijsblokjes worden namelijk niet alleen op warme dagen gebruikt, maar zijn ook een must have voor in frisdranken en cocktails. Natuurlijk kun je ook losse zakken met ijsklontjes kopen, maar het nadeel is dat je deze steeds opnieuw moet bestellen en dat als je er te weinig besteld hebt, je gedurende de dag met een probleem komt te zitten. Heb je zelf een ijsblokjesmachine in huis? Dan kun je oneindig veel ijsblokjes maken en zit je nooit zonder!

4. Koelers en vriezers

Om in dezelfde koude sfeer te blijven, ook de koelers en vriezer mag niet ontbreken. Naast de koelkast voor de drankjes, heb je waarschijnlijk ook een of meerdere koelcellen nodig voor het bewaren van de etenswaren. Daarnaast is het handig om een vriezer te hebben voor diepgevroren etenswaar, dit is namelijk langer houdbaar dan eten wat je in de koelkast bewaart.

5. Professionele vaatwasser

Als laatste is natuurlijk een professionele vaatwasser onmisbaar. Niet alleen komt er heel wat vaat terug van je gasten, ook in de keuken wordt er veel materiaal gebruikt wat voortdurend schoongemaakt moet worden. Natuurlijk heb je hier een afwasser voor nodig, maar deze doet het al lang niet meer allemaal met de hand!

Dit vind je misschien ook leuk...