tuininspiratie kunstgras is veelzijdig mooi
Tuin

Tuininspiratie: kunstgras is veelzijdig mooi

Heb je er altijd al van gedroomd om een veelzijdige tuin bij je woning te hebben? Deze droom kan uitkomen wanneer je de keuze maakt voor het gebruik van kunstgras in je tuin. Kunstgras is veelzijdig en heeft enorm veel mogelijkheden om er een schitterende tuin van te maken.

Kunstgras als ondergrond voor je tuinset

Kunstgras kun je uitstekend neerleggen onder een lounge tuinset. Het zorgt voor een natuurlijke ondergrond. Omdat kunstgras verkrijgbaar is in verschillende soorten en kleuren, kun je elk seizoen de keuze maken voor een andere kleur.

Kunstgras rondom het zwembad

Heb je de luxe van een zwembad in je tuin? Houd zand buiten het zwembad door te kiezen voor kunstgras. Je water blijft altijd helder en fris en rondom je zwembad heb je geen last meer van modderpoelen. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat chloor het kunstgras aantast, want dat is niet mogelijk.

Kunstgras voor de speeltoestellen

Kunstgras kan natuurlijk ook toegepast worden als speelgras. Wanneer je een aantal speeltoestellen in je tuin hebt staan waar de kinderen op spelen, is kunstgras een logische keuze. Het is zacht, het voorkomt erge beschadigingen bij een val. Ook is het kleurrijk, wat zorgt voor een prettige uitstraling van de speelplek.

Kunstgras voor je dakterras of balkon

Heb je geen tuin maar wel een dakterras of balkon? Ook hier kun je kunstgras goed terug laten komen. Zo is je dakterras het gehele jaar groen, waardoor het altijd een frisse uitstraling heeft. Door een natuurgetrouwe uitstraling zorg je ervoor dat je terras of balkon recht wordt aangedaan. Uiteraard kun je dit in diverse stijlen creëren, van klassiek tot modern!

Onderhoudsvrij en gebruiksvriendelijk

Kunstgras is gebruiksvriendelijk en tevens onderhoudsvrij. Aangezien het eenvoudig in de tuin is aan te leggen, heb je er maar weinig werk aan. Redenen genoeg om kunstgras toe te passen in je tuin en er daadwerkelijk iets moois van te maken.

Creer je droomtuin met kunstgras

Genoeg mogelijkheden dus om met kunstgras aan de slag te gaan. Welke kunstgras variant ga jij toepassen in je tuin? Als je twijfelt dan kun je ook met een tuinspecialist contact opnemen. Zij kunnen je niet alleen adviseren, maar werken vaak ook samen met een kunstgras groothandel zoals Europe Grass.

Dit vind je misschien ook leuk...