Thuiswerkplek tips
Wonen, Zakelijk

Tips om je thuiswerkplek een remake te geven

Een groot percentage werknemers heeft aangegeven ook na corona nog steeds een of meerdere dagen per week thuis te willen werken. Blijf jij ook thuiswerken? Dan is het misschien tijd om je thuiswerkplek een remake te geven! In dit artikel geven we je vijf tips om je thuiswerkplek ergonomisch en gezellig te maken, zodat je een lekker plekje krijgt om te werken!

1.    Ruim je werkplek op

De eerste tip is eigenlijk een hele eenvoudige, zorg ervoor dat je thuiswerkplek lekker opgeruimd is. Kijk eens naar je werkplek van een afstandje, wat ligt er allemaal wat er eigenlijk niet thuishoort? Ruim deze spullen op en houdt het opruimen vanaf nu dagelijks bij. Door je werkplek dagelijks op te ruimen als je klaar bent, sluit je de dag als het ware af wat rust creëert en de volgende dag kun je weer op een lekker opgeruimde werkplek aan de slag!

2.    Zorg voor een goed bureau en stoel

Een goed bureau is key! Samen met je (bureau)stoel vormt dit namelijk de basis van je werkplek.  Niet alleen voor de looks, maar ook voor de ergonomie is het belangrijk dat je een goed bureau en goede stoel hebt. Belangrijk voor beide is de hoogte, het liefst kies je daarom voor een bureau en een bureaustoel welke instelbaar zijn. Op het internet kun je veel informatie vinden over de juiste hoogtes en waar je op moet letten bij het creëren van een ergonomische houding. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat! Kies jij voor een minimalistisch bureau of liever een industrieel bureau? En als je toch aan het shoppen bent, misschien zie je nog wel meer leuke kantoormeubels van Nancy HomeStore.

3.    Kleurgebruik

Afhankelijk van waar je werkplek in huis is, is het misschien ook leuk om een van de muren te voorzien van een nieuw kleurtje. Grote kans dat de muur nu namelijk wit is. Ondanks dat wit een rustige kleur is, geeft deze kleur niet echt inspiratie en kan een witte muur op den duur zelfs saai worden en spreekwoordelijk op je afkomen. Door de muur van een kleurtje te voorzien, kun je wat extra energie toevoegen aan je thuiswerkplek. Kies echter wel voor een neutrale kleur, zoals beige of een pasteltint. Op die manier blijft het rustig en raak je ook niet te snel uitgekeken op de kleur!

4.    Koop een plant

Door op je werkplek een plant neer te zetten, creëer je meteen wat extra gezelligheid! Daarnaast hebben planten een aantal voordelen. Zo zorgt groen voor meer rust en focus. Bovendien zijn er planten die een luchtzuiverende werking hebben. Zeker op een werkplek kan dit een positief effect hebben! Ga dus tijdens je pauze even winkelen voor een leuke plant zodat je meteen wat beweging en frisse lucht meepakt!

Dit vind je misschien ook leuk...