Tips Kerstmis speciaal maken
Wonen

Maak Kerstmis dit jaar extra speciaal met deze tips

Kerstmis is de mooiste tijd van het jaar die we allemaal met onze dierbaren willen doorbrengen. Maar dit jaar is alles anders vanwege de pandemie. Het is belangrijk om veilig te blijven en de richtlijnen van de overheid op te volgen. Ondanks alles kunnen we kerstmis nog steeds vieren en er een speciale gelegenheid van maken. In deze blogpost deel ik met jou enkele tips om van kerstmis dit jaar een onvergetelijke gebeurtenis te maken, inclusief het decoreren van je huis met een LED kerstboom!

Creëer een kerstsfeer in je huis

Breng de warmte van het feestseizoen naar je huis door het te versieren met kerstdecoraties. Dit jaar is het misschien niet mogelijk om samen met familie en vrienden te dineren, maar met de juiste kerstdecoraties kun je toch de sfeer creëren. Zet bijvoorbeeld overal kaarsen en twinkelende lichten neer, en plaats een kerstboom. Een LED kerstboom in je tuin kan extra feestelijk zijn en de buren zullen ook graag kijken!

Maak gebruik van technologie

Organiseer een virtuele kerstviering met je familie en vrienden die niet bij jou thuis kunnen zijn. Gebruik een videoconferentie-app zoals Zoom of Skype om samen te genieten van een kerstdiner, drankjes en spelletjes. Je kunt ook virtuele kerstcadeaus uitwisselen door het online te bestellen en het direct naar de ontvanger te sturen, en op die manier toch dichter bij elkaar zijn.

Maak een lijst met traditionele activiteiten

Maak een lijst van traditionele kerstactiviteiten die je thuis kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van kerstkoekjes, het kijken van kerstfilms of het luisteren van kerstmuziek. Maak de activiteiten extra speciaal door de hele familie erbij te betrekken. Maak van tevoren een plan van de activiteiten en maak het zo feestelijk mogelijk.

Plan verrassingen

Verrassing is altijd leuk, en kerstmis is de perfecte gelegenheid om dit te doen. Verzamel kerstcadeaus en maak ze persoonlijk door de naam van de ontvanger erop te schrijven. Maak ook homemade kerstkransen en deel ze uit aan buren in je straat. Versier je brievenbus, zodat de postbode deze ook niet kan missen. Laat de mensen om je heen zich gelukkig voelen met jouw kerstchocolaatjes of andere zelfgemaakte goodies.

Doe een goede daad

Dit jaar kunnen we een extra steuntje in de rug geven in onze lokale gemeenschap. Door te doneren aan een voedselbank, te helpen in een verzorgingstehuis of gewoon aardig te zijn voor anderen, kunnen we de minder bedeelde mensen hun kerst nog fijner maken. Door bijvoorbeeld samen een LED kerstboom te kopen als buren, zal je buurt er stralend uitzien.

Dit vind je misschien ook leuk...