tips inrichten slaapkamer kind
Slaapkamer

Vier tips voor het inrichten van de slaapkamer van je kind

De kinderkamer inrichten kan een lastige klus zijn. Zo moet je rekening houden met wat je kind wilt, wat praktisch is en wat jij zelf wilt. Natuurlijk is het belangrijk dat de kamer een knus plekje wordt voor je kind waar hij of zij zich fijn voelt. Wil jij de kamer van je kind inrichten of een nieuwe look geven, maar weet je niet precies hoe? Lees hier dan verder, want we geven tips waarop je moet letten bij het inrichten.

Kies voor een praktisch en goed bed

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er een goed en leuk bed komt te staan. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten en ook speciale bedden voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een gewoon eenpersoonsbed (met opbergruimte), een hoogslaper, een stapelbed of zelfs een tipi bed. Elk bed heeft voordelen en nadelen. Een half hoogslaper van Emob is ideaal, omdat het bed niet zo hoog is als een hoogslaper, maar het heeft wel nog veel ruimte eronder. Deze bedden zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende thema’s, zoals in prinsessen thema of als piraten thema.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Kinderkamers staan er vaak om bekend dat er veel losse spullen liggen, zoals knuffels, speelgoed en knutselspullen. Dit zorgt ervoor dat de kamer er rommelig uitziet. Wil je dat de kamer netter is? Zorg dan dat je voldoende opbergruimte hebt om de spullen in te doen. Dit kan door middel van opbergmanden, een boekenrek of boekenkast, een speciaal opbergrek en een speelgoedkist. Hiermee ziet de kamer er al snel minder rommelig uit.

Denk na over welke kastjes en/of bureau

Daarnaast wil je wellicht ook een nachtkastje en kledingkast in de kamer hebben. En als er voldoende ruimte is misschien wel een bureau. Er zijn (kleding)kasten en bureaus speciaal voor kinderen, deze zijn namelijk kleiner. Ben je op zoek naar een tafeltje en is je kind al wat groter? Kies dan voor een kinderbureau. Maar als je kind nog kleiner is, dan kan je beter kiezen voor een tekentafel.

Voeg eventueel leuke accessoires toe

Om de kinderkamer helemaal af te maken is het natuurlijk leuk om accessoires toe te voegen en na te denken over het thema en de kleur van de kamer. Met gordijnen en vloerkleden kleed je de kamer warm aan. Dit geeft ook nog eens een zachte ondergrond. Accessoires zoals fotolijstjes, nachtlampjes en muurstickers maken het af. Tot slot kan fijne verlichting ook nog een warme sfeer creëren.

Dit vind je misschien ook leuk...