Rolgordijn nodig? Dit zijn de opties
Wonen

Rolgordijn nodig? Dit zijn de opties

Een rolgordijn hang je in of over het raamkozijn en bedien je makkelijk en snel met een oprolsysteem en kettingsysteem. Ze zijn ideaal en bijna onmisbaar in huis, vooral in de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen handig voor een goede nachtrust. Wil jij rolgordijnen kopen, maar weet je niet welke je wilt hebben? In deze blog vertellen wij je alles over rolgordijnen, zodat jij de juist keuze kan maken.

Formaat

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kan je rolgordijnen komen die kant en klaar zijn, dus een standaardafmeting hebben. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een dakraam rolgordijn te kiezen. Maar je kan ook kiezen voor rolgordijnen op maat. Veel mensen kiezen voor rolgordijnen op maat omdat ramen vaak andere afmetingen hebben en ze zijn geschikt voor middelgrote en smalle ramen. Je kan ze gebruiken in de woonkamer, slaapkamer, kantoor of kinderkamer. Rolgordijnen op maat laten maken is vrij eenvoudig. Met een paar stappen kan je namelijk jouw ideale rolgordijn samenstellen.

Soort stof

Daarnaast zijn rolgordijnen beschikbaar in drie verschillende soorten: transparante, lichtdoorlatende en verduisterende rolgordijnen. Hieruit zijn de verduisterende rolgordijnen veruit de meest populaire soort. Dit komt doordat het de ruimte helemaal donker kan maken. Veel mensen hebben dus verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer, omdat mensen steeds meer waarde hechten aan een goede nachtrust in een donkere slaapkamer. Daarnaast geven deze verduisterende gordijnen ook veel privacy. Als je iets meer lichtinval wilt, dan kan je kiezen voor rolgordijnen die licht doorlaten of voor transparante rolgordijnen. Je kan hierbij dus je eigen lichtinval, privacy en sfeer in huis bepalen.

Kleur

Rolgordijnen geven een neutrale uitstraling. Toch kan de kleur van rolgordijnen ervoor zorgen dat de ruimte er mooier uit komt te zien. Het is belangrijk dat je de kleur afstemt op de rest van de kleuren in de ruimte. Kijk naar de kleur van de meubels, vloer en muur. Op dit moment zijn natuurlijke tinten populair, zoals koper-, bos- en watertinten. Daarnaast blijven witte rolgordijnen ook heel populair.

Materiaal

Tot slot kan je ook nog het materiaal uitkiezen voor je rolgordijnen. De meeste rolgordijnen zijn gemaakt van polyester, maar rolgordijnen van bamboe komen ook steeds meer op de markt. Dit is een duurzamer alternatief en het zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Ook bamboe rolgordijnen zijn te krijgen in verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld in het zwart, wit of bruin

 

Dit vind je misschien ook leuk...