relatiegeschenken die makelaars kunnen uitdelen
Zakelijk

Relatiegeschenken die makelaars kunnen uitdelen aan klanten

Relatiegeschenken creëren een mooi moment om de klant te bedanken en is de perfecte manier om waardering uit te spreken. In alle sectoren is het mogelijk om dit te doen. Zo is het ook voor makelaars een goede zet. Het kent namelijk veel voordelen om dit te doen. Wil je weten waarom? In deze blog leggen we uit waarom het voordelig is om relatiegeschenken te geven en waar je aan kan denken bij het geven van een relatiegeschenk als makelaar.

Waarom een relatiegeschenk aan klanten?

Voordat je relatiegeschenken gaat aanschaffen en geven is het natuurlijk belangrijk om te weten waarom dit zo nuttig is. Allereerst zorgt een passend relatiegeschenk aan klanten voor klantenbinding. Klanten waarderen het om dit te krijgen. Als makelaar geef je de verkoop van het huis van de klant meer waarde en de klant voelt zich serieus genomen. Doordat er een hogere waardering is, zullen de klanten jou eerder aanbevelen aan anderen door middel van mond-tot-mond reclame. Hierdoor blijf je je concurrentie voor en vooral als makelaar kan dit van grote waarde zijn.

Naast dat de klant zich speciaal voelt, kunnen relatiegeschenken ook nog zorgen voor extra promotie en zichtbaarheid. Wanneer er een logo of bedrijfsnaam aanwezig is op het relatiegeschenk, zorgt dit voor meer zichtbaarheid, omdat het item waarschijnlijk wordt meegenomen naar verschillende plekken waar meerdere mensen zijn.

Welke relatiegeschenken kan je geven als makelaar?

Het is duidelijk dat relatiegeschenken vele voordelen kent, vooral als deze bedrukt zijn met jouw logo of bedrijfsnaam. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het geschenk past bij het bedrijf en de werkzaamheden. Als makelaar is het bijvoorbeeld niet logisch om zonnebrillen of kaarsen te geven. Een meetlat bedrukken met jouw logo of bedrijfsnaam is veel logischer. Naast dat de klant er ook echt wat aan heeft, is het ook een heel origineel en persoonlijk relatiegeschenk. Dit geven veel makelaars namelijk niet. Hiermee heb je dus een voorsprong op de concurrenten en geef je meer waarde aan de verkoop van het huis van de klant.

Ben je op zoek naar een ander relatiegeschenk wat je kan geven aan klanten als makelaar? Dan kan je ook altijd gaan voor een sleutelhanger met logo. Dit is een goedkopere optie, maar heeft een grote impact. Dit draagt iemand met zich mee, waardoor jouw logo en merknaam top-of-mind blijft en genereer je onbewust keer op keer weer meer zichtbaarheid.

Dit vind je misschien ook leuk...