Redenen overstappen LED-lampen
Klussen

Redenen om over te stappen naar LED-lampen

Door de komst van ledverlichting is de verlichtingsmarkt compleet op zijn kop gezet. En nu de prijs het afgelopen jaar ook nog eens flink is gedaald, zijn de voordelen helemaal oneindig. Door de jaren heen is ook LED verlichting op de markt gekomen. Wij gaan jou in dit artikel uitleggen waarom overstappen naar LED-lampen geen verkeerd idee is!

Beter voor het milieu

Naast dat je enorm bespaard op de energierekening, draag je ook bij aan een beter milieu. Dit komt doordat LED-lampen minder stroom verbruikt en daarnaast ook geen kwik bevat. Kwik is zowel slecht voor het milieu, als voor de gezondheid en is veel terug te vinden in oude tl-buizen. Dit is dan ook de reden dat deze moeten worden weggegooid bij het chemisch afval. LED kan wel gewoon bij het restafval.

Goedkoper

Zoals hierboven al benoemd zal je met LED verlichting enorm besparen op de energierekening, iets wat in deze tijd niet onwenselijk is. LED verbruikt namelijk veel minder energie, zo’n 50% minder dan oude tl-buizen. Ook een voordeel is dat je voor LED lampen geen voorschakelapparaat nodig hebt. Omdat je deze niet meer nodig hebt, bespaar je in totaliteit zo’n 60%.

Levensduur

Waar tl-buizen ongeveer 10.000 uur mee gaan, zal een LED-tl buis gemiddeld tot zo’n 50.000 uur mee gaan. Dat is wel vijf keer zo lang. Hiermee bespaar je ook weer vervangingskosten en het bespaart je een hoop moeite. Vaak zie je dat LED verlichting hoog in het plafond hangt en dan kan het nog wel eens wat moeite kosten om ze te vervangen.

Onbreekbaar

Als jij kijkt naar oude TL buizen, dan zijn LED-lampen echt onbreekbaar. Een oude TL buis bestaat namelijk uit glas, maar de nieuwere LED-lampen zijn gemaakt van plastic. Zo kunnen ze dus veel beter tegen een stootje.

Geen last van flikkerend licht

Waarbij de oude TL buizen hier en daar last hebben van flikkeringen, hoef je daar bij nieuwe LED buizen niet bang voor te zijn. Je moet er dan wel op letten dat je ze goed plaatst. Wanneer dit het geval is zullen ze zorgen voor constant licht. Naast dat flikkerend licht enorm storend kan werken, is het ook niet goed voor de gezondheid. Je krijgt zult er vermoeid door raken, pijn aan de ogen van krijgen en sneller hoofdpijn ervaren. Gelukkig heb je hier met LED geen last meer van!

Je kan nu met een gerust hart overstappen op LED-lampen!

Dit vind je misschien ook leuk...