planten geschikt voor in badkamer
Badkamer

Planten geschikt voor in de badkamer

Voor elke plek in huis is er wel een ideale plant te vinden. Ook de badkamer kan worden omgetoverd tot een subtropisch plantenparadijs.

Een warme en rustgevende sfeer wordt in de badkamer gecreëerd met het plaatsen van planten. Tropische planten zijn niet alleen een exotische, maar ook een praktische optie. Deze kunnen namelijk goed tegen weinig licht en zijn goed in het zuiveren van de lucht.

Klimaat

Hoge temperaturen in de badkamer zijn natuurlijk geen probleem voor tropische planten. Ze kunnen het alleen wel moeilijk krijgen als het ’s nachts afkoelt. De temperatuurverschillen kunnen in de badkamer wel oplopen van tien tot twintig graden! Kies daarom een plant die hier goed tegen kan.

Ook de grote luchtvochtigheid is voor een tropische plant geen probleem. Sterker nog, een verdubbeling van de luchtvochtigheid is goed voor je huid.

Soorten

  • De Vriesea Bromelia is een Braziliaanse bloeiende plant die het meest te vinden is in de kleuren rood, geel en roze. Het mooie aan deze plant is dat hij kan leven met weinig, maar ook met veel licht.
  • Als je wilt gaan voor een kleurige, bloemige plant, dan kan je het beste gaan voor de Adenium. Dit is een plant met een bijzondere wortel die boven de grond uitsteekt. Hij is te vinden in het rood, wit en roze en heeft veel tot gemiddeld licht nodig.
  • Ook hangplanten kunnen een bijzonder effect geven in de badkamer. De Acalypha (kattenstaart) is een rode of paarse plant en heeft maar weinig verzorging nodig. Wel vraagt de Acalypha om veel tot gemiddeld licht.

Dit vind je misschien ook leuk...