planten die goed doen in schaduw
Tuin

Planten die het goed doen in de schaduw

Wil je graag een mooie schaduwplek in je tuin creëren zonder dat het een somber plekje wordt? Dat kan door schaduwplanten op of naast je terras te zetten! Zo blijft je tuin ook in de schaduw een kleurig geheel.

Schaduw

Heb je het liefst veel zon in je tuin en zoek je binnenshuis de verkoeling op? Dan zijn rolluiken een ideale uitkomst voor jou!

Liever een mooie schaduwplek in je tuin, zodat je gemakkelijk achter je laptop kunt werken? Of wil je niet continu in de zon zitten om zo je huid te beschermen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van zonwering. Zonwering is er in alle soorten en maten, dus ook jij vindt een zonwering die bij jouw wensen past!

Planten

Om zo’n schaduwplek geen saaie en kale plek te laten worden, is het leuk om hier wat schaduwplanten te plaatsen. Schaduwplanten groeien prima in de (half)schaduw, waardoor dit deel van de tuin ook mooi blijft! Geen idee wat voor planten geschikt zijn voor in de schaduw? Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Bieslook

Ook altijd leuk in de tuin: kruiden. Veel mensen zetten kruiden in potjes in de keuken, maar ze kunnen ook prima in de tuin. Bieslook is een heel makkelijk kruid: hij groeit zowel in de zon als in de schaduw goed.

Naast dat bieslook er vrolijk uit ziet als het in bloei staat, is het ook een gemakkelijk kruid om mee te koken. Denk aan zelfgemaakte knoflooksaus of kruidenboter, bieslook als smaakmaker op een omelet of ter garnering. Bieslook wordt zo’n 40 centimeter hoog.

Monnikskap

Van juni tot en met augustus. Deze plant komt in verschillende kleuren voor, maar vooral in tinten wit en paars/blauw. Er zijn veel soorten monnikskappen, maar de meeste soorten worden 100 tot 120 centimeter hoog.

Japanse wasbloem

De Japanse wasbloem is een prachtige en unieke plant die een wat latere bloeitijd kent: van augustus tot en met september heeft de plant haar kenmerkende gele ‘klokjes’. Deze bloem is altijd geel. De Japanse wasbloem wordt maximaal 75 centimeter hoog.

Dit vind je misschien ook leuk...