onderhoud windveren
Klussen

Onderhoud windveren

Hoewel ze door de hoogte lastig bereikbaar zijn, zijn ook windveren en boeidelen gevoelig voor regen en wind. Hier enkele tips voor onderhoud en vervanging.

Boeidelen

Windveren dienen om de dakpannen langs de schuine zijde van het dak op hun plaats te houden en kunnen van dezelfde materialen gemaakt zijn als boeidelen.

Boeidelen worden bevestigd langs de dakrand en zijn meestal gemaakt van geverfde houten planken, multiplex stroken, stroken van houtvezelplaten, vezelcementplaat stroken, recycled kunststof of stroken uit (volkern) kunststofplaten.

Zijn ze van hout, dan is het van belang de windveren en boeidelen regelmatig te schilderen. met hergebruikgarantie een goede keus. Kies de duurzaamheidklasse en de eventuele oppervlaktebehandeling van het hout die past bij de toepassing. Als u verduurzaamd hout gebruikt, kies dan voor hout met het KOMO keur. Voor bekleding van boeidelen, bakgoten en windveren vormen zinken profielen een zeer duurzame oplossing.

Kunststof windveren

Groot voordeel van kunststof windveren, boeidelen en goten is dat ze onderhoudsarmer en dus goedkoper in het onderhoud zijn dan de houten variant. Tegenwoordig zijn ze in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...