Huis energetisch reinigen
Wonen

Je huis energetisch reinigen

Als je een nieuw huis hebt, dan wil je je dit huis helemaal eigen maken en ervoor zorgen dat de energie die in het huis ‘hangt’ prettig is zodat jij je er helemaal op je gemak voelt. Zeker als je in een bestaand huis gaat wonen dat al een hele historie achter zich heeft, is dit belangrijk. Maar dit geldt ook voor een nieuwbouwhuis. Zeker als je gevoelig bent voor energiestromen, bijvoorbeeld als je HSP hebt of juist heel gevoelig bent voor stress, dan kan het energetisch reinigen van je huis je helpen om de emoties die in het huis hangen los te laten en je lekker te voelen in je eigen huis. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel geven we je vier tips hoe je je huis energetisch kunt reinigen.

Smudgen

In een aantal culturen is het heel normaal om je nieuwe woning het eerst energetisch te reinigen, zo ook voor de indianen. Zij gebruiken hiervoor een ritueel dat smudgen genoemd wordt. Smudgen betekent dat je met rook de ruimte reinigt. Deze rook creëer je door bijvoorbeeld witte salie aan te steken op een schaaltje en ook weer te doven waardoor er rook ontstaat net zoals bij wierook. Andere opties zijn Palo Santo, wierrook en cederhout. Je steekt het natuurproduct aan en dooft daarna de vlam waardoor het gaat roken. Eerst reinig je jezelf door met de rook langs je lichaam te gaan, daarna reinig je je huis door alle vertrekken te bezoeken en met de rook langs de muren en in de hoeken te zwaaien.

Edelstenen

Waarschijnlijk heb je dit al eerder gehoord; veel mensen geloven in de geneeskrachtige werking van edelstenen. Zo zouden ze je kunnen helpen bij bepaalde emoties als angst, verdriet, onzekerheid en nog veel meer. Edelstenen kunnen ook goed gebruikt worden voor het energetisch reinigen van je huis. De drie belangrijkste edelstenen hiervoor zijn bergkristal, amethist en rozenkwarts. Deze combinatie wordt ook wel de gouden driehoek genoemd. Alle drie de edelstenen zijn helder en transparant, dit staat voor zuiverend. Als je de edelstenen ontvangt, is het goed om ze eerst zelf te reinigen. Leg ze in een bakje met water onder een kraan en laat de kraan een paar uurtjes zachtjes lopen zodat er steeds vers water in het bakje komt. Daarna kun je de edelstenen op een schoteltje leggen en in de kamer leggen die je enegetisch wilt reinigen. Na verloop van tijd kun je de stenen in een andere kamer leggen en zo ga je het hele huis door.

Laten reinigen

Vind je het belangrijk dat je huis energetisch gereinigd wordt, maar weet je niet zeker of je het zelf goed doet? Er zijn ook mensen die zich gespecialiseerd hebben in het energetisch reinigen van huizen. Kijk eens op het internet en neem contact op met twee of drie mensen zodat je kunt kijken met wie je de beste klik hebt. Bovendien kun je dan ook methodes en prijzen vergelijken.

Dit vind je misschien ook leuk...