innovaties in de slaapkamer
Wonen

Innovaties in de slaapkamer

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van termen zoals smart home of domotica; steeds meer handelingen in je huis worden gedigitaliseerd door dat je met de apparaten kunt communiceren. In de praktijk betekent dit dat je de lichten aandoet of de gordijnen opent met een afstandsbediening of de oven alvast laat voorverwarmen als je nog op kantoor bent. Ook binnen de slaapkamer zien we steeds meer smart home mogelijkheden terug. Daarnaast vinden er nog meer innovaties in de slaapkamer plaats. In dit artikel leggen we er een aantal aan je uit.

Bed verstellen

Op zich het hebben van een verstelbaar bed is al luxe. Als dit ook nog eens door middel van een motortje met afstandsbediening kan, dan is dit helemaal luxe. Nu is er echter de overtreffende trap; je bed verstellen met je smartphone! Op die manier heb je geen aparte afstandsbediening meer nodig, maar hoef je alleen nog maar je telefoon bij de hand te hebben. Ook kun je profielen aanmaken zodat je je bed weer in één keer in je gewenste lees of slaaphouding kunt zetten.

Freshbed

Een andere innovatie in de slaapkamer, maar dan op een heel ander niveau is het Freshbed. De naam zegt het al: deze bedden zorgen ervoor dat je het ’s ochtends weer helemaal fresh bent! Door de instelbare klimaatregeling, de instelbare tempratuur en de continue ventilatie van het matras, wordt ervoor gezorgd dat het slaapklimaat de hele nacht optimaal voor jou is. Bovendien wordt de lucht in de slaapkamer continu gezuiverd, dit bevordert niet alleen je slaapkwaliteit, maar zorgt er ook voor dat je minder last van huisstofmijt of hooikoorts hebt. Een perfect bed dus voor een goede nachtrust en extra energie gedurende de dag! Interesse? Je kunt dit bed onder andere bekijken in de beddenwinkel Amstelveen.

Slimme gordijnen en rolluiken

Nog zo’n innovatie in de slaapkamer dat je slaap bevorderd zijn slimme gordijnen en rolluiken. Waar de eerste stap was dat je de gordijnen of rolluiken met een afstandsbediening dicht kon doen en weer kon laten openen, kunnen ze nu automatisch op ingestelde tijden dicht of open gaan. Dit is ideaal voor als je het ’s ochtends niet door een wekker maar op een natuurlijke manier gewekt wilt worden. Bovendien is het ook handig voor als je op vakantie bent. Door de gordijnen automatisch open en dicht te laten gaan, lijkt het voor inbreker minder snel of je op vakantie bent.

Dit vind je misschien ook leuk...